Vragen:

Hier vindt u een verzameling van veel gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met mij op.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Per telefoon op nummer 06 57928328, via e-mail op info@fysiorenieplantinga.nl of via deze website via de contactpagina.

Heb ik een verwijzing nodig?

U heeft géén verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft, dat u dat niet wenst.

Wel heeft u een verwijzing nodig wanneer ik u thuis kom behandelen en wanneer uw klacht op de lijst van chronische aandoeningen staat.

https://www.independer.nl/fysiotherapie/info/chronische-aandoeningenlijst.aspx

Ben ik verzekerd?

U bent verzekerd voor fysiotherapie, indien u bij uw verzekeraar een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw pakketkeuze. Welk pakket dat is kunt u nalezen in uw polis. Bij twijfel adviseren ik u om met uw verzekeraar contact op te nemen.

Fysiotherapie wordt in principe dus niet vergoed uit de basisverzekering. U hebt dus een aanvullende zorgverzekering nodig om uw behandeling vergoed te krijgen.

Er zijn enkele uitzonderingen:

Als u een chronische aandoening hebt, worden de benodigde behandelingen in veel gevallen vergoed uit de basisverzekering. Wel is het zo dat de basisverzekering fysiotherapie dan pas vergoedt vanaf de 21e behandeling. Dit wil zeggen dat u de eerste 20 behandelingen zelf betaalt. Hiervoor zou u in feite gebruik kunnen maken van uw aanvullende zorgverzekering.

Vanaf de 21e behandeling krijgt u vergoeding uit de basisverzekering. Let wel op: voor zorg uit de basisverzekering geldt het eigen risico. De eerste 20 behandelingen betaalt u maar één keer per aandoening. Het eigen risico betaalt u ieder jaar.

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen van fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Daarna worden er maximaal 9 extra behandelingen vergoed. In totaal gaat het dus om 18 behandelingen. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen met een chronische aandoening. In dat geval worden alle behandelingen vergoed, onder voorwaarde dat de aandoening op de lijst met chronische aandoeningen staat.

Wat moet ik meenemen?

  • Als u in het bezit bent van een verwijzing van een huisarts of specialist, dan dient u deze mee te nemen.

  • Uw verzekeringspasje.

  • Uw (geldige) legitimatiebewijs.

  • Een handdoek.

Kan ik mijn afspraak verzetten/afzeggen?

Ja, mits u dat minimaal 24 uur voor uw afspraak doorgeeft. Dan kan de afspraak kosteloos verschoven worden. Valt het afzeggen van de afspraak binnen de 24 uur voor uw eerstvolgende afspraak, dan wordt het gezien als een behandeling en zullen de kosten in rekening worden gebracht. Deze regeling geldt niet alleen voor onze praktijk, maar voor alle praktijken. De KNGF heeft dit bepaald en de praktijken hebben zich hier aan te houden.

Uiteraard kan het voorkomen dat u, buiten uw schuld om, een afspraak moet verzetten die in de ’24 uurs regeling’ valt. Neem contact op met mij, samen zorgen we voor een gepaste oplossing.