Vergoeding

Ik heb net als steeds meer andere fysiotherapeuten er bewust voor gekozen geen contract af te sluiten met de zorgverzekeraars. Wat betekent het voor u dat ik geen contract heb afgesloten met de zorgverzekeraar?

Praktisch betekent het dat u van mij de nota meekrijgt of opgestuurd krijgt via de mail. Het verschuldigde bedrag betaalt u eerst rechtstreeks aan mij. De nota kan vervolgens door uzelf bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

De zorgverzekeraar zal u bij een restitutie polis in de meeste gevallen het gehele bedrag vergoeden. Bij een natura polis zal er 65% - 80% van het gemiddelde bedrag van de te verstrekken vergoeding betaald worden door de zorgverzekeraar. https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2019/maart/fysiotherapiepraktijk-zonder-contract.-welke-vergoeding-krijgt-patient.html

In het geval er onverhoopt een voor u te hoge eigen bijdrage wordt gevraagd kunnen wij in overleg zoeken naar een oplossing.

Uiteraard sta ik geregistreerd in het BIG register, het centraal kwaliteitsregister van het KNGF en Schoudernet Noord. Dit betekent dat mijn fysiotherapeutische zorg aan u aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook als zodanig wordt getoetst.